INTERCLUB ANTWERPEN

Een dagje Antwerpen.

Zaterdag 19 april vertrokken we om 9u00 met zijn vieren richtingen Antwerpen voor de Interclub te Mortsel. We vertrokken zo vroeg om nog even een wandeling door Antwerpen te kunnen maken.
Onderweg werd de SWL geraadpleegd om te zien welke mogelijkheden er zij met twee, drie, vier tot en met zeven als voorvoegsel. Geen van de vele mogelijkheden kwamen uiteindelijk op het spelbord.
Ik volgde de aanwijzingen van de “TamTam” niet helemaal goed op waardoor we de Waaslandtunnel twee keer hebben mogen bewonderen voordat we mijn voiture konden parkeren in de buurt van de Zoo van Antwerpen. Allereerst een kopje koffie met gebak, voordat we de stad gingen verkennen. Jammer genoeg had ik mijn camera niet bij me, want er stond een prachtig standbeeld van een adelaar (ons clubsymbool) vlak bij. De grote markt met zij vele geveltjes is een plaatje. Hier staat ook het standbeeld waaraan Antwerpen zijn naam ontleent. Als je dat verhaal wilt weten zoek je het op in wikipedia. In de winkelstraat de Meir ligt de volksfeestzaal, welke is omgetoverd tot een prachtig winkelcentrum.
Het werd nog even zweten, want het was drukker op de weg dan we gedacht hadden en zo waren we maar net op tijd in de spelzaal “Lepelhof”. Een plekje vinden voor de auto viel ook al niet mee, Dacht ik er een gevonden te hebben bij een kringloopwinkel in de buurt, bleek bij navraag dat het hek stipt om 18u00 zou dicht gaan. dus toch maar even verder zoeken.
Na deze schitterende ochtend kon de wedstrijd beginnen.
Beurt een bracht SLONZE op het bord, wat evenveel punten opleverde als mijn lozend. De volgende beurt had vele scrabbles als mogelijkheid, waarvan ik er geen gezien heb. Er werd DIENAREN gelegd wat tweemaal zoveel punten opbracht als mijn uitbreiding slonzend op de driemaal. Beurt drie leverde het mij onbekende UNUS (alleensprekende rechter), maar ik was al lang bij dat nu wat punten opbracht. Gelukkig haalde ik in de volgende beurten voor de tweede en derde keer het maximum met WENK en crèmes maar de jury besloot REBECS (een- tot viersnarig, gewoonlijk echter met drie snaren bespannen strijkinstrument met een druppelvormige klankkast en een korte hals, m.n. in middeleeuwse muziek) te leggen. In de 6de beurt kwam de plakker PROSE (ben. voor zekere geritmeerde teksten die op sommige feestdagen in de mis aan het eind van het graduale werden gezongen) op het bord waartegen mijn plakker spek schril afstak. De enige solo van het spel kwam in beurt zeven op het bord. Ricardo Ounane (de latere winnaar) legde OVEREGT, dus ik was al zeer tevreden met de plakker veto die niet eens zoveel minder opleverde. Te vroeg gejuicht, want in de volgende beurt liep ik tegen mijn enige nul aan. Ik dacht spekkoper te zijn maar mijn woord (geipte) bestond niet . Het gelegde TAP bracht 30 punten op wat de schade alleszins beperkt hield.
Maar niet getreurd het mij al bekende SLONZEND kwam in de volgende beurt op het bord en dit stond ook op mijn beurtbriefje. In de laatste beurt voor de pauze werd er HIERNA gelegd op de 3-maal. Ik zat met mijn horend op de goede plek te zoeken alleen niet hoog genoeg. Tijdens de pauze stond ik op de 130ste plek van de 149 deelnemers, iets lager dan ik mij had voorgesteld.
Door verscheidene computerstoringen, op een bepaald moment werkte er maar een, was het spel behoorlijk uitgelopen.
Omdat de spelleidster iedereen erop had geattendeerd dat het betaald parkeren was in de omgeving van de spelzaal, was het dus effe checke in de pauze. Maar voor mij bleek het vals alarm.
Beurt 11 bracht WEB op het spelbord, wat toch een aantal punten meer opleverde dat het door mij gelegde bewene. Ook het door mij in de volgende beurt gelegde slome was minder waard dan het gelegde AXEL (zekere figuur in het kunstrijden, met omkering en terugkeer op de uitgangspositie). De ongeluksbeurt bracht mij geen ongeluk want dagje was slechts 2 punten minder dan het gelegde UPJE. Beurt 14 en de eerste blanco brachten mij minder geluk want ik zag geen van de mogelijke scrabbles dus met negen haalde ik behoorlijk wat minder punten dan ONGUREN. De eerste keer ypsilon in de volgende beurt deed mij besluiten het simpele yo te leggen, maar wel op 3-maal letterwaarde en dit twee keer wat mij 50 punten opleverde, iets minder dan het gelegde FYLEN (door afstamming van één voorvader verbonden deel van een volk, dat onderverdeeld is in fratrieën), maar wie kunt dit woord nu ? In beurt zestien zag ik helemaal niets, dus schreef ik maar go op mijn beurtbriefje. Gelukkig leverde het gelegde OMVANGT ook niet veel op. In de twee volgende beurten kwamen de twee scrabbles HEESTEN en AFDOKKE op het bord en gelukkig zag ik deze ook. In beurt negentien zag ik niet dat je qat gemakkelijk kon verlengen tot QATJE.
Beurt 20 en nog niet afgelopen bracht DASHOND op het bord wat flink wat meer punten opleverde dan mijn no op de zelfde plek. Dan maar dashond verlengen tot DASHONDJE in de volgende beurt. De laatste beurt bracht MIMICRY (mislukte navolging van grote voorgangers) op het bord en daar kon ik met mijn tic niet tegen op.
Ricardo Ounane versloeg Jan de Kruiff met slechts een punt. Prateeksha werd 41ste , ikzelf 123ste en Francisca 147ste.
Door het oponthoud met de computers was het al behoorlijk laat geworden.
Dus snel op pad, onderweg nog even wat eten en toch wel tevreden huiswaarts.