Interclub Utrecht
Interclub Utrecht georganiseerd door IT.

Door uw voorzitter Twan Swenker.


Op een mooie zaterdagmiddag togen we met vier leden richting Utrecht om weer eens een interclub te gaan spelen. Herman van Westerloo had de organisatie prima voor elkaar, met dit keer pokerfiches als consumptie-“bonnen”.
Stipt 14.00 uur trok de spelleider Aad de Vette de eerste letters, wat in de zaal enige commotie gaf over het aantal ees en/of het getrokken aantal letters. Ikzelf legde memmen op het bord wat evenveel opbracht als het gelegde KEMMEN((gewestelijk, verouderd) zie kammen). Bij tweede beurt mocht ik mij zelf met kreeft FÊTEREN. In beurt drie vond ook ik het gelegde MIX. Vervolgens zat ik met werpt dichtbij het gelegde WIERPT. Maar toen ging het fout, ik zag hard werkend geen van de mogelijke scrabbles en dus ook niet JOEKERDE((volkstaal) (joekelen; neuken, vormvariant; joekeren). In beurt zes zat ik met mijn groefje weer zeer dicht bij het gelegde ROEFJE. Vervolgens bracht mij gaven slechts enkele punten minder op dan NAVY(marineblauw). Qua punten zat ik met gelest er ver naast ook qua locatie, maar het lijkt toch aardig op GEBLEST. Beurt negen leverde de enige solo van de partij op. Riccardo Ounane legde ZEILDUO, terwijl ik maar wat zeulde. De laatste beurt voor de pauze bracht ACHELE (zie hachelen; (Bargoens) eten) op het bord en zo werd met mij de kachel aan gemaakt. Maar niet getreurd, het was heerlijk weer en de “Kamerinkse” koek ging er voortreffelijk in.
Na de pauze opende ook ik fantastisch met de scrabble SPOUWEN (overgank. werkw.; h. gespouwen; kloven, splijten).(Overigens mij enige scrabble naar later bleek, maar ik had gelukkig ook geen nullen) Ik wist niet dat spouwen een werkwoord was dus zag ik ook niet de driemaal met ID, maar hield ik het bij een schamele 18 punten met gilt. Het ongeluk kwam in beurt 13 waarbij ik de scrabble ONTMANDEN(castreren) niet zag waardoor ik achterop raakte door maften. In de volgende beurt speelde ik veilig met qat, omdat ik RESEDA (plantengeslacht uit de familie der Resedaceae met vele soorten waarvan bij ons slechts enkele in ’t wild gevonden worden) niet kende. In beurt 15 kwam gelukkig geen negenklapper, maar het mogelijke winnaars en het gelegde MINNAARS bracht toch behoorlijk wat meer op dan mijn snaar. Maar snel verder en je erdoor heen bijten anders blijf je nergens. Beurt 16 bracht de plakker HOOGT op het bord en dat was toch een stuk beter dan het hol mijnerzijds. Weer een plakker GUNNE, maar dit keer was ik met gun bij de les. De inspiratie was er bij mij in de laatste twee beurten vanaf, waardoor ik tweemaal fantasieloos qat legde terwijl er toch prachtige woordwaardes werden gelegd met ZEKE((gewestelijk) zie zeiken) en BOV (bewust ongehuwde vader). De score werd uiteindelijk het prachtige 1055 punten. Jan de Ridder won glorieus met 1008 punten, Ronny Heylen werd tweede en Michel Verfaillie werd derde. Eerste “Hollander’ werd Henk Jongepier op de vijfde plek. Bert van der Loo (oudlid van Arendsoog en vorig jaar winnaar) bereikte ditmaal de 14de plaats. Floris van Ouwerkerk was het eerste SBNL-lid op de 15de stek. De leden van Arendsoog stelden ditmaal ietwat teleur. Carla Adelaar bereikte de 56ste, ikzelf de 68ste, Natashia Nibte de 70ste en Francisca Gulli de 77ste en laatste plaats. Het winnen van een leuke prijs in de tombola vrolijkte mij weer zienderogen op en het weer bleef stralend. Herman en de overige leden van scrabbleclub IT bedankt voor de organisatie en tot volgend jaar.